joi, 28 noiembrie 2013

Ingrediente daunatoare din cosmetice

Tu stii ce ai pe fata?

Azi voi dezbate un subiect despre care ar trebui sa il stim toate, sa il listam si sa il avem langa masuta cu produse cosmetice. Este foarte important sa stim exact cu ce ne dam de buna voie si nesilite de nimeni pe corpul nostru.
Deobicei, cand vedem un produs si vedem cat este de frumos ambalat, ce bine miroase, ce firma e, avem acel impuls de a-l cumpara imediat fara a mai sta sa ne gandim este sau nu bun pentru noi?
Cred ca toate am trecut printr-un astfel de moment.

Haideti sa vedem ce spun specialistii:


Parabenii sunt compusi sintetici ce se gasesc in majoritatea produselor cosmetice.
Studiile clinice au gasit aceste substante in tumorile canceroase extirpate din sani, iar medicii recomand utilizarea deodorantelor si lotiunilor de corp care nu contin parabeni, pentru ca zona axilei si a sanilor este foarte sensibila, pielea fiind foarte permeabila.

Plumbul 61% din rujuri contin plumb,iar amuzant este ca brand-uri mai ieftine, ca Revlon, nu au plumb, iar rujurile Dior contin o concentratie mare de plumb.

Ulei mineral şi derivatele sale. Provoacă: îmbătrânirea prematură a pielii, distruge bariera imunitară naturală a pielii, afectează capacitatea pielii de a elimina toxinele, favorizează apariţia acneei şi a altor boli dermatologice.
 Îl găseşti trecut pe lista cu ingrediente: mineral oil, paraffin, petrolatum, vaselina.

Resorcionol - iritant puternic pentru piele, efect toxic asupra ţesuturilor; il gasiti in vopseaua de par

Talcul - numeroase studii stiintifice au descoperit ca o aplicare frecventa a pudrei de talc in zona genitala este asociata cu o crestere a riscului de aparitie a cancerului ovarian. 

Lanolina - emolient obtinut din lana oilor. Este folosita in compozitia rujurilor si a cremelor si poate provoca forme grave de acnee. De obicei, lanolina folosita in industria cosmetica este contaminata cu pesticide si insecticide. 

Propylene Glycol - este un element standard pentru majoritatea extraselor din plante. Este sintetic si a fost legat, in mod repetat, de un numar mare de alergii si reactii toxice.

Ftalaţii - Efecte nocive pe care le au asupra organismului: dereglări hormonale, alergii, intoxicarea ficatului, infertilitatea şi anomalii genitale la bebeluşi. Îi găseşti trecuţi pe lista cu ingrediente: dietilhexilphtalate – DEHP şi toate care se termină în "phthalate".

Triclosan - Are efecte nocive asupra funcţiilor tiroidei şi este suspectat de scăderea fertilităţii.

SLS,SLES-lauril sulfat de sodiu este substanta care produce spuma in sampoane, geluri de dus etc. Aceasta substanta irita pielea, impiedica cresterea fiului de par

Parfumurile sintetice şi coloranţii. Provoacă: alergii, sunt cancerigene şi afectează sistemul nervos, potrivit informaţiilor oferite de Cosmetic Data Base. Le găseşti trecute pe lista cu ingrediente: fragrance/parfum, FD&C sau D&C urmate de o culoare şi un număr.

Disodium, Disodium EDTA - altereaza structura pielii permitand chimicalelor sa patrunda in straturile profunde a pielii; este folosit in demachiant adesea, gel de dus, mascara, sampon, fard de pleoape, etc.

Topul celor mai toxice produse :
elaborat de catre Organizaţia non-profit Environmental Working Group face:
  1. Crema colorată Aveeno Active Naturals Positively Radiant Tinted Moisturizer

  2. Fondul de ten NARS Firming Foundation Liquid

  3. Pudra Milani Mosaic Powder

  4. Fardul de obraz Revlon ColorStay Cheek Color Mineral

  5. Lacul de unghii Orly Nail Laquer

  6. Batonul corector Almay Line Smoothing Concealer for the Face

  7. Mascara Neutrogena Weightless Volume Wax Free

  8. Creionul de ochi Tropez Smoky Eyes

  9. Fardul de obraz Avon Beyond Color Radiant Lifting

  10. Produsul pentru îngrijirea buzelor Smashbox Lips Treatment SPF 15

Neutrogena Transparent Facial Bar, Oily Skin, Dry Skin and Original Formulas 



Acestea sunt doar o parte... Toate sunt chimicale agresive care contibuie intr-o mica parte,alaturi de multi alti factori, la ofilirea noastra, iar noi nu vrem asta nu?

Va recomand sa folositi produse cat mai naturale, cat mai des si sa nu va lasati conduse de impuls pentru un produs care nu merita.

La Oriflame gasiti o multitudine de produse organice, naturale, unele cu factori de protectie ( creme, fdt) care nu va afecteaza pielea. 

Are 40 de ani de experienta in productia de cosmetice, avand 5 fabrici mari in toata lumea.
Realizeaza cosmeticele prin inalte standarde etice si respectarea cu strictete a politicilor de protejare a mediului inconjurator.
Calitatea produselor este aceeasi pentru orice tara.

V-a placut? Astept parerile voastre.

Pana maine dragelor!

Sa ramaneti sanatoase si frumoase!

Va pup,



L.

3 comentarii :

  1. De nichel nu ai scris nimic, eu sunt alergica la nichel, aproape toate fardurile de ochi contin nichel din pacate, iar mie de cateva luni mi se umfla pleoapele. Am tot cautat pe net si nu prea reusesc sa gasesc produse de ochi fara nichel:(. Pe lista de ingrediente apare ca "iron oxides..." (si ceva numere la sfarsit). Oriflame nu am incercat de minim 10 ani, nu stiu cum ar reactiona pleoapele mele, poate ar trebui sa incerc, avand in vedere ca sunt mai naturale. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte utila postarea ta.
    Multumim.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere

Related Posts

”related