miercuri, 12 iunie 2013

Brevoxyl versus Epiduo

Buna tuturor!

Aveam planuita aceasta postare de foarte mult timp insa doar acum mi-am facut timp sa o scriu! De ce? Cred ca va fi foarte lunga si nu vroiam sa scriu despre aceasta parte a tenului meu foarte deranjanta.
Tenul meu este gras deobicei, cand vrea el este mixt, depinde de cheful lui, insa mai demult eram mai "rau" decat sunt acum la capitolul monstruleti pe fata. 

Vreau sa precizez inca de la inceput ca acest articol se bazeaza strict pe experienta mea si este parerea mea personala!

Am fost la 2 dermatologi, primul mi-a recomandat Effaclar K de la La Roche - Posay, atat crema cat si gelul de spalat. Ei ce sa va spun, omul trebuia sa vanda La roche, mi-a vandul La roche. Crema a fost ok, la inceput, prima saptamana, apoi nu se mai vedea nicio schimbare in bine, nici macar cand am terminat tubul. Cum am spus si in clipul de ieri, gelul curata foarte bine tenul de murdarie/machiaj, etc, insa nu vedeam o inbunatatire unde aveam nevoie. Asa ca nu imi voi mai recumpara. Stiu ca multora dintre voi v-a facut bine, insa mie nu. Din pacate.
Apoi, al doilea mi-a spus din start ca daca doresc sa scap pe veci de cosuri si tot tacamul, trebuie sa fac tratament cu Roaccutane. (Cunosc persoane care au facut tratament si parerea mea este ca nu voi lua niciodata, dar asta este parerea mea stricta si personala) Ei, cand am auzit asta am zis nu, multumesc. Altceva?  Si atunci mi-a dat o crema care, zice el, functioneaza la fel dar la suprafata, si anume Epiduo. 


Eu am mai folosit dermatocosmetice si inainte, Skinoren ( la recomandarea medicului) si bioclinic de la Oriflame, insa nu erau atat de puternice si atunci am decis sa incerc ceva  mai eficient. Am inceput cu Brevoxyl (la recomandarea medicului) care pana in martie s-a gasit in farmacii si se putea achizitiona fara prescriptie medicala, momentan nu se mai gaseste pe piata insa s-ar putea sa reapara din toamna,  si am continuat cu Epiduo pe care l-am cumparat din Viena . Se gaseste doar cu prescriptie medicala valabila si din Romania. Dupa Austria incolo se gaseste acest produs peste tot. 

Brevoxyl : o crema antiacnee cu 4% peroxid de benzoil.
Epiduo: o crema antiacnee cu 0.1 %  adapalen si 2.5% peroxid de benzoil.
Puteti observa substanta activa comuna din ambele care este peroxidul de benzoil. Acesta este cel mai eficient ingredient din toate cremele medicament pentru acnee care se gasesc pe piata in lume. 


Am folosit Brevoxyl timp de 2 luni aproximativ inainte sa folosesc Epiduo la fel 
 luni pentru inceput dimineata si seara. 
Pot spune ca la ambele in primele 2 zile s-a observat o imbunatatire vizibila peste noapte a cosurilor.
Ele erau retrase, roseata incepuse sa dispara . Intr-ucat ambele creme trateaza inclusiv bacteria care cauzeaza acneea, dupa ce cosurile care le-am avut au disparut au inceput sa iasa altele .
In a doua saptamana, acestea incepea si ele sa dispara. De fapt, ce s-a intamplat? Dupa ce ambele au vindecat ce era deja pe ten, peroxidul de benzoil a inceput curatarea bacteriei care s-a eliminat prin alte cosulete care apropo apareau peste noapte si la fel si dispareau, dar ramanea inflamatia.
In a treia si a patra saptamana incepeau deja sa dispara atat urmele cat si cosurile. Tocmai de aceea aplicam crema doar seara, iar apoi doar in zona afectata.
Mentionez ca am renuntat destul de mult la machiaj tocmai pentru a mentine tenul cat  mai curat si ferit de alti factori:)

Un alt lucru pe care il au ambele creme in comun este faptul ca pot cauza roseaza si mancarimi , eu am avut ambele. Nu m-au deranjat atat de tare pentru ca durata lor era scurta insa cel mai deranjant efect a fost uscarea foarte grava a tenului. 
Dupa utilizare nu am scapat de descuamari, pete uscate, si riduri fine , care dupa cateva hidratari intense si o sperietura buna au disparut.

Si foarte important! Inainte de a folosi epiduo am facut pauza dupa Brevoxyl si nu am amestecat aceste 2 produse!!

Ingredientele cremelor:

Epiduo are in plus adapalen, care este un retinoid, actioneaza puternic asupra comedoanelor (punctelor negre, ceea ce am si observat!) si este si anti-inflamator. In plus ajuta foarte mult la tratarea sebumului. Are eficacitate mult mai mare impreuna cu peroxidul de benzoid. 

Swatch: Sus Epiduo, Jos Brevoxyl


Deci, sa recapitulam!

Au in comun: 
  • tratarea acneei in mod eficient
  • distruge bacteria care cauzeaza acneea
  • usuca pielea
  • vindeca cosurile destul de repede
  • trateaza sebumul
Ce nu au in comun:
  • Epiduo trateaza mai eficient inclusiv si punctele negre
  • Epiduo: chiar daca cantitatea de peroxid de benzoid este mai mica, are un aliat in plus, adapalenul.
  • Brevxyl este crema, Epiduo gel
  • Brevoxyl are parfum, Epiduo Nu
  • Pretul! Brevoxyl costa in jur de 23-25 ron, Epiduo: 30-40 euro
  • Disponibilitatea, Brevoxyl momentan este retras de pe piata, Epidio il gasiti doar in strainatate
  • Gramajul: Brexoxyl 40 g, Epiduo 30 (pana in prezent nu am terminat niciuna.)
Pentru a avea ambele rezultate bune se recomanda 3 luni de tratament, eu ambele le-am folosit doar 2. In prezent sunt mult mai bine si folosesc cremele doar cand doresc sa usuc repede un cosulet. 

In timpul tratamentelor am avut 2 produse mereu la indemana: multa apa si crema Bioclinic pentru estomparea petelor care m-a ajutat enorm sa imi dispara petele rosii de la cosuri. 

Cu drag sper ca v-am ajutat, si cu drag va doresc sa nu aveti nevoie niciodata de ele!

Va pup,
L.

Vizitati-ma si pe FACEBOOK*** TWITTER ***INSTAGRAM*** SHOP



51 de comentarii :

  1. Sora mea a folosit Brevoxyl și și-a rezolvat problema. Cred că această postare este de folos fetelor care se confruntă cu acneea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt bune mama lor, bine ca trebuit sa fiu eu cazul acela de 1 la 1000 care face alergie la peroxid de benzoyl! Frustrant!
    De ce zici ca stii persoane care au folosit Roaccutane si a fost aiurea? Ce au patit? Intreb pentru ca e o optiune pe care o iau tot mai mult in considerare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. stiu persoane care au luat , le-a vindecat, au ten superb! dar ambele fiind fete nu pot ramane insarcinate, dupa 1 an sau dupa parca dupa tratament, si le-a uscat foarte tare toata pielea. Sunt si alte reactii adverse pe care nu le-as incerca pe propria piele:D
      incearca epiduo, poate nu vei fi alergica la ea. Daca doresti iti trimit in ceva:)))

      Ștergere
    2. Am avut si epiduo ce crezi, m-am chinuit sa fac rost de el si aceeasi poveste :(

      Ștergere
    3. of ce rau imi pare:( si numai adapalen? ca am inteles ca se gaseste si singur. si cica mai este ceva isotrexin dar nu am gasit nicaieri

      Ștergere
    4. Am avut si Isotrexin si de toate :) De aia zic ca ma tot gandesc la Roaccutane, din lipsa de alternative. In fine, oi vedea, ce oi mai incerca.

      Ștergere
    5. Buna. Eu am incercat roaccutane 10 luni si nu am murit :))) am inceput cu 3 pastile pe zi si nu am avut nimic la ficat, nu am facut depresie (nu inteleg persoanele care devin depresive de la medicamentul asta atata timp cat vezi ca ai fata perfecta....) si nu am avut alte probleme inafara de uscaciunea buzelor si a pielii, dar daca vrei sa scapi de acnee, cred ca poti sa treci peste deshidratare. Insa eu fac parte din procentajul acela foarte mic de persoane carora le-a reaparut acnee, ghinion! Desi nu mai e atat de grava ca la inceput, ma deranjeaza si ma gandesc sa mai iau o portie de roaccutane. La majoritatea pers nu mai apare, deci cred ca merita sa incerci. Si mie inainte sa iau mi s-a spus ca e otrava si am vorbit cu multe pers care nu au putut sa ia...ba ca le-a apucat depresia, ba stomacul, ficatul etc. Eu mi-am asumat riscul si am putut duce tratamentul la sfarsit

      Ștergere
    6. Aa si am incercat inainte aproape TOT ce exista pe piata. Skinoren, zinnat+ zinerit, gama effaclar, avene,unidox, doxiciclina si multe alte creme, chiar si un unguent ptr animale...

      Ștergere
  3. imi place cum le-ai prezentat, eu si mai ales sotul meu a folosit isotrexin cu efecte bune dar temporare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu folosesc Brevoxyl de aproape 2 ani acum, era singurul produs care imi tinea acneea sub control si am avut un soc cand am auzit ca nu il voi mai gasi. Sunt foarte aproape de terminarea tubului pe care il am si sunt de-a dreptul ingrozita. De fiecare data cand am facut pauze, acneea mi-a recidivat, deci... :(( Sper sa gasesc altceva bun repede.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca ai drum afara sau stii pe cineva iti recomand epiduo:)

      Ștergere
    2. din pacate anul acesta nu am drum in afara... ai putea sa-mi recomazi un site de unde as putea sa comand epiduo? Multumesc!

      Ștergere
  5. Eu nu am probleme grave decat cateva cosuri razlete dar e bine ca ai postat pt cele care au intr-adevar nevoie.Mie ce imi recomanzi pt a usca mai repede cate un cos ca tot ce am cumparat nu m-a multumit. Dar tu ai un ten asa frumos nu pari sa ai probleme cu acneea. Esti o draguta!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, incearca ulei de ceai verde, dezinfecteaza si usuca. postez machiaje cand am "zile bune" si in plus ma ajuta fondul de ten, pudra, lumina si blitz-ul. In rest nu folosesc ajutoare electronice:) multumesc. pup

      Ștergere
    2. Multumesc. Am sa caut uleiul acesta :)banuiesc ca se gaseste la plafar..

      Ștergere
  6. Sper ca Brevoxylul sa reapara cat mai repede pe piata!:(

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte utila postarea :X Multumim ca ai impartasit cu noi

    Pupici

    shoeper-women.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  8. Prietenameaaincercat Brevoxyl si a fost destul de multumita, de Epiduo nu stiam asa ca ii voi recomanda articolul tau. :)
    Foarte util.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  9. Interesanta si utila postare pentru cand voi mai avea probleme cu acneea:)

    RăspundețiȘtergere
  10. Dupa ce am cautat Brevoxyl in zeci de farmacii din Bucuresti, Craiova, Bordeaux, Toulouse si toate orasele in care am ajuns in ultimele 7 luni am sunat personal la producator - Stiefel - direct in Marea Britanie, in speranta ca il pot comanda, insa mi-a fost confirmat faptul ca acesta a iesit din productie.

    De asemenea, am fost socat sa constat ca in Romania nu exista ABSOLUT NICIUN ALT PRODUS pe baza de peroxid de benzoil, aceasta fiind singura substanta care a functionat in cazul meu. La intoarcerea din Franta am plecat de acolo cu mai multe tuburi de Cutacnyl, o crema pe baza de aceeasi substanta. Un bun prieten francez imi poate trimite regulat acest produs, insa, costurile de transport ridica pretul considerabil pentru cantitati mici, iar varianta unor cantitati mari pentru consum personal este exclusa datorita termenului de valabilitate.

    Daca cineva cauta o alternativa la Brevoxyl, am rugamintea sa intre pe site-ul http://www.vivlon.com sau sa ma contacteze. Cel mai probabil ii voi putea ceda 1-2 tuburi de crema imediat sau, daca le-am epuizat, putem comanda impreuna si putem obtine un pret mai bun.

    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  11. Imi doresc si eu foarte mult epiduo... ma puteti ajuta ?

    RăspundețiȘtergere
  12. Si eu am aceeasi problema cu tenul,ca si voi.Am cautat disperata timp de 3 luni o alternativa pentru Brevoxyl....bineinteles ca nu exista in Romania produse pe baza de peroxid benzoil,asa ca m-am apucat sa caut pe net farmacii care vac livrari internationale.Am avut norocul sa gasesc una in Budapesta,care are un punct de lucru si in Romania. Intr'adevar,nu se mai fabrica Brevoxylul,insa exista o multime de alternative in Europa...din pacate sau din fericire pentru noi:))).Asadar,am facut comanda prin intermediul acestei farmacii "minune" :)) si problema a fost rezolvata.Se gasesc multe produse pe baza de peroxid,care au acelasi efect ca si brevoxylul.
    Site-ul se numeste farmaexpress.ro .Sunt de incredere,am experimentat pe pielea mea,insa costurile de livrare sunt destul de mari.De exemplu eu am platit 80 de lei pe pachetel,din care 40 crema + 40 transportul.Dar merita efortul,mai ales ca nu o cumperi in fiecare saptamana/luna.
    Sper sa va fi ajutat,pentru ca eu nu am gasit informatii atunci cand am avut nevoie si am fost disperata!!!!
    PS: aaa,produsele se numesc: Eritroaknol si Aknefug.Cel din urma mult mai bun si asemanator cu brevoxylul la textura.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am gasit eu o farmacie in Brasov si fac ei crema in laboratorul lor, comanda substanta peroxid de benzoil de la Bucuresti si apoi fac ei crema. Costa in jur de 45 lei, 40 gr are tubul. Adresa farmacia FARMINA Brasov, Piata Sfatului, Nr. 26
      Telefon 0268.477.899
      Program de lucru Zilnic: 8-20, Sambata: 8-14. Eu sunt din Galati si prin curier am dat 30 lei. Puteti suna la Farmacie si v-o trimit ei. Dar daca aveti cunostinte in brasov, mai bine o cumpara cineva de la farmacie si o pune la posta, ca prin posta costa doar 8 lei transporul. Sper sa va fie de folos :)

      Ștergere
  13. Am gasit eu o farmacie in Brasov si fac ei crema in laboratorul lor, comanda substanta peroxid de benzoil de la Bucuresti si apoi fac ei crema. Costa in jur de 45 lei, 40 gr are tubul. Adresa farmacia FARMINA Brasov, Piata Sfatului, Nr. 26
    Telefon 0268.477.899
    Program de lucru Zilnic: 8-20, Sambata: 8-14. Eu sunt din Galati si prin curier am dat 30 lei. Puteti suna la Farmacie si v-o trimit ei. Dar daca aveti cunostinte in brasov, mai bine o cumpara cineva de la farmacie si o pune la posta, ca prin posta costa doar 8 lei transporul. Sper sa va fie de folos :)

    RăspundețiȘtergere
  14. A aparut Brevoxyul, il are farmacia Remedium din sos Pantelimon nr 361 tel 0212554415 si costa 21.5 x 50g

    RăspundețiȘtergere
  15. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  16. Poate fi comandat online la http://goo.gl/2NB4mh

    RăspundețiȘtergere
  17. eu am folosit ambele creme insa trebuia sa ma dau mereu cu ele ptr rezultate cat de cat ok pana am cumparat dupa lungi cautari pe net Bactroban Crema avand pe frunte o acnee destul de naspa, mi-am dat 10 zile si nu imi vine sa cred cat de bine imi arata fata, am vazut ca foarte multe persoane sunt mai mult decat multumite de aceasta crema, sper sa va ajute si pe voi sa scapati de probleme
    Bactroban mi-a salvat viata cred )

    RăspundețiȘtergere
  18. oare nu aduceti pe comanda care acest gel EPIDUO? sau nu are careva de vanzare ..... daca aveti sau aduce-ti lasati-mi un mesaj pe alle9030@gmail.com m-ar interesa! ms

    RăspundețiȘtergere
  19. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  20. buna. ai putea sa imi recomanzi te rog frumos 1-2 creme hidratante pe care le-ai folosit si au fost ok? multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  21. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. epiduo e o crema care se absoarbe repede in piele, dar celalalt nu am de unde sa stiu cum e...ar trebui sa il intrebi.

      Ștergere
  22. Imi puteti da si mie un site de unde pot comanda Epiduo ? Mersi :)

    RăspundețiȘtergere
  23. http://olx.ro/oferta/crema-antiacneica-cu-peroxid-benzoyl-ID3Vq3A.html#b00e81eab7

    RăspundețiȘtergere
  24. Știu ca a trecut ceva vreme, dar sunt curioasa despre efectele adverse .. Eu am folosit Epiduo o săptămână doar pentru ca m-am înroșit groaznic și aveam mancarimi, arăta că o arsura și a trebuit sa o tratez imediat. Nu am niciun alt ajutor în ceea ce privește acneea, nici effaclar nu ma ajuta, am folosit Duo+. Eu am pete foarte urata lăsate de coșuri și comedoane.. Însă am folosit Epiduo pe spate, și acolo nu am avut reacții atât de rele. Eu m-am speriat de roșeasța și mancarimi..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asemenea!!! La sfârșitul primei săptămâni a apărut roșeața constantă,senzația de arsura și de piele “calda” la atingere..

      Ștergere
    2. Ti-a trecut roseata si mancarimea pana la urma?

      Ștergere
  25. Hey, am doua a zile de cand folosesc Epiduo si am senzația usoara de mancarime si roseata. Oare ce imi recomanzi sa fac? Pielea nu imi e uscata deloc, vad ca efectul asta nu s-a atins de mine, dar subt curioasa cum ati procedat voi cand ati avut roseata si mancarime de la epiduo. Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
  26. Ti-a trecut roseata si mancarimea pana la urma?

    RăspundețiȘtergere
  27. La Farmacia Tei se găsește, dar e epiduo gel

    RăspundețiȘtergere

Related Posts

”related