sâmbătă, 7 martie 2015

Ce reprezinta pentru mine 8 martie si femeile care m-au inspirat


Cu totii stim ca 8 martie este Ziua Internationala a Femeii, o zi dedicata recunoasterii si aprecierii tuturor femeilor, celebrand realizarile lor economice, sociale si politice.

Pentru mine este un moment prielnic pentru a reflecta asupra femeilor extraordinare care au un rol esential in viata mea si care imi transforma orice zi banala, gri, intr-una cu zambet .

In onoarea acestei zile as dori sa va povestesc putin despre femeile care de-alungul timpului m-au inspirat (si continua sa ma inspire ) , mentori si eroine de zi cu zi.

Personal nu cred despre mine ca sunt o persoana puternica, dar, privind in urma vad un tipar de perseverenta si determinare. Pe parcursul vietii am citit, am auzit si am privit povesti ale unor femei incredibile care m-au invatat ca eu sunt singura in masura pentru a stabili de ce sunt capabila.



Nu e niciun cliseu sa incep cu Mama. Sunt binecuvantata sa am o mama ca ea. Sunt persoane pe lumea asta care nici nu au o mama, sau au o mama indiferenta. Mama e  cea mai buna prietena a mea, pana la urma doar eu stiu cum suna inima ei dinauntru. Bine eu si fratele meu, el nu e prea vorbaret.
Este exemplul cel mai bun de femeie puternica, o admir pentru tot ce este si sper sa fiu si eu cel putin 50% la fel de buna ca si ea.
Ea mereu si-a pus familia pe primul loc inaintea carierei. Asta nu inseamna ca nu sustine femeile antreprenoare. Ba din contra. A fost alegerea ei sa ne educe, sa avem cei 7 ani de acasa buni, nu rai. Plini de iubire, intelegere, vacante , o educatie care nu se preda nici in facultati si care nu se dobandeste nici cu doctorate. Datorita ei am avut o copilarie fericita, plina de zambete, incurajari, activitati extra-scolare si multe lectii invatate.
Ea mi-a cumparat 2 carti de bune maniere pe care inca le am si cred ca ar trebui sa le donez unor femei care au mai mare nevoie de ele decat mine. In fine, a treia carte mi-am cumparat-o singura si a fost cartea "Cu manusi" a Mihaelei Nicola. Aceea mi-a placut foarte mult fiind axata si pe comportamentul in mediul de afaceri.

Ea m-a invatat ca invidia nu trebuie pusa la suflet ci lasata la purtator si ignorata, fiindca intotdeauna va fi o persoana care va incerca sa te faca sa te simti inferioara, mica, stearsa ... nu o lua personal si zambeste pana se lumineaza camera!

M-a invatat sa salut pe toata lumea chiar daca lumea nu saluta inapoi, sa vorbesc frumos cu toata lumea chiar daca lumea imi vorbeste urat, ea m-a invatat ca oamenii vor uita ce ai spus, oamenii vor uita ce ai facut , insa nu vor uita niciodata cum i-am facut sa se simta. Cei care ma cunosc stiu ca sunt o persoana pozitiva in preajma careia lumea se simte confortabil.

Ea m-a invatat ca nicio rugaciune nu este in van, si asta am vazut pe pielea mea; m-a invatat ca oglinzile arata doar exteriorul oamenilor nu si interiorul lor, m-a invatat ca oamenii trebuie iubiti si lucrurile folosite - nu invers.
Ah...va plictisesc? As putea scrie un roman despre cate am invatat si invat inca zi de zi de la ea. Este un izvor de inspiratie.

Cel mai important lucru invatat de la ea? Sa nu imi pierd niciodata credinta, sa nu uit ce este respectul si - chiar daca lumea ma vrea plansa , Dumnezeu ma vrea zambind!



Adriana - ea este mentorul meu, persoana care a vazut in mine un lider, m-a sprijinit, m-a invatat vanzari, m-a invatat sa ies din zona de confort dar cel mai important m-a invatat sa nu renunt niciodata, sa imi aduc mereu aminte de ce am inceput, si uitati-va la ea - este superba!!
Viziunea ei, puterea ei, consecventa si determinarea m-au inspirat mereu si este cel mai bun exemplu de cum putem face tot ce ne stabilim in minte.
Cand ma gandesc la ea ma gandesc la expresia - cu cat faci mai multe, cu atat poti face mai mult.
In jobul meu m-am confruntat adesea cu privirile si prejudecatile oamenilor, pentru ca asa sunt oamenii. Ea m-a invatat sa nu pun la suflet pentru ca muncind azi ce altii nu vor, eu voi putea face maine ce altii doar viseaza. Si asa si este.
Nu cred ca am vazut-o o singura data trista, are mereu un zambet molipsitor , un optimism debordant si cel mai important, nu a incetat sa ma incurajeze. Pentru ca asta fac femeile puternice , se incurajeaza si se sustin. Si eu de asta am nevoie.



Ana, nu ne stim de mult insa am avut placerea sa ne cunoastem personal anul trecut. Am tinut sa o mentionez aici pentru ca ea este un exemplu pentru mine, un model in blogging si in viata. Stiti , nu toata lumea e draguta cu tine doar asa, foarte rar gasesti persoane care intr-adevar au un suflet bun si tin sa iti scrie un mesaj doar asa ca e marti - Lorena faci o treaba minunata ! Continua!

Scrie extraordinar de frumos pe blogurile ei, este o prezenta energica si pozitiva in tot ce face si pe tot ce pune ea mana, rezultatul nu este decat unul iubit si foarte apreciat. Ea mi-a aratat cateva realitati pe care eu, in naivitatea mea am refuzat sa le cred pana nu mi le-a confirmat ea. La fel cum a mentionat si ea pe blogul ei, nu este niciodata tarziu sa te apuci sa faci ce iti place, sa ai un hobby care sa te faca fericit. Cand scriu , ma gandesc tot timpul la ea, sperand sa ii placa , sa nu dezamagesc si pun pasiune in tot, dar absolut tot ce fac.

La fel ca si ea, sustin , in primul rand un stil de viata sanatos, natural atat pe exterior cat si in interior, un stil de viata care ne aduce implinire nu prin vanitate ci din zambetele familiei noastre.

O admir pentru ambitia ei pentru toate activitatile ei, pentru workshopurile pe care le tine, pentru ca nu se limiteaza la a scrie doar pe blog si nu este egoista ci impartaseste cu mult drag, pasiune si respect altor persoane care doresc sa faca blogging.
Mai, pai cati oameni stiti sa fie si draguti sa si le pese de altii si sa vrea sa te invete? Hmmm
Am sa o dau ca exemplu mereu mereu mereu!



Deobicei nu ma limitez la cifra patru ci trec la cinci, insa momentan mintea mi-e blocata la numarul 4
Coincidenta sau nu, 4 este numarul ei fiindca este ziua ei de nastere. Cred ca nimic nu e intamplator, la fel cum prietenia noastra nu este intamplatoare. De la ea am invatat ca o prietena  nu trebuie sa stea cu tine in acelasi oras, tara sau chiar continent. Australia e tare departe dar tehnologia face distanta si fusul orar mai usor. Este sora mai mare pe care n-am avut-o niciodata, sora de suflet care se bucura de fericirile mele si se intristeaza la supararile mele. Nici macar rudele  "de sange" nu fac asta pentru mine, ba mai mult, se bucura cand eu sunt suparata .
Fata asta inspira oameni! In primul rand o fata mai harnica si mai muncitoare ca ea nu am vazut. Ea ma inspira sa continui ce fac, sa muncesc atat de mult incat sa nu mai fie nevoie sa ma prezint. Totusi, eu sunt fata educata si am sa o fac mereu haha ( daca asta v-a parut o propozitie spusa de sus va inselati, glumim si noi, da?)

Ea m-a invatat ca oamenii exista pentru a fi fericiti nu pentru a impresiona. Si sa continui mereu cu ceea ce fac chiar daca munca nu mi-e recunoscuta mereu.
Ea m-a invatat ca banii nu pot cumpara orice, banii nu cumpara respect, bun simt, bune maniere si cu atat mai mult nu cumpara suflete. Foarte rar , dar foarte rar gasesti o persoana cu care sa te intelegi, sa poti vorbi orice fara sa fii judecat, o persoana care te asculta nu ca sa iti raspunda inapoi ci care sa te inteleaga. Daca langa prietenii tai trebuie sa te explici ca sa te inteleaga poti sa ii uiti...

Sfaturile ei sunt constructive, are doar cuvinte de incurajare tot ea m-a invatat ca oricine vrea sa ma traga in jos este deja sub mine! E prietena mea cea mai buna pentru ca ea crede in mine chiar si atunci cand eu nu cred in mine



Totusi, la numarul 5 as dori sa multumesc si sa mentionez femeile care nu ar trebui mentionate insa aleg sa o fac pentru ca ele mi-au aratat tot ce NU vreau eu sa fiu.
Si ele m-au ajutat sa devin ceea ce sunt azi, ambitia mea a depasit rautatea, invidia  si cuvintele lor. Din pacate nu pot schimba acele persoane , insa pot alege persoanele pe care le vreau in jurul meu. Iar odata ce am invatat sa fiu doar fericita nu voi tolera in jurul meu persoane care ma fac sa ma simt mai putin fericita.

Inspiratia poate fi gasita in multe locuri, dar un mod sigur de a fi inspirat este mentinand contactul cu persoanele care ne inspira, invatand din munca lor si din actiunile lor.

La multi ani tuturor doamnelor si domnisoarelor care ma urmaresc pe youtube, imi citesc blogul si La multi ani si celor care ma urmaresc dar nu ma plac. Va iubesc pe toate!

12 comentarii :

  1. Lorena, draga mea, eu oricum mai scap cate o lacrima cand ma gandesc de ce sunt atatia kilometri pana la tine, mai ales cand ma uit la tine pe youtube....dar cand scrii asa ceva, imi iau pachetul de servetele si zic asta e, pana la Oradea drumul e tare lung..... sunt acum un pic fara cuvinte, scriu comentariul acesta dupa 7 ore intense de training pe beauty blogging cu alti oameni care au inteles ca treaba asta cu blogging-ul de beauty este serioasa si foarte legata de om, de emotional.....da, sunt un pic coplesita, te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu am scapat o lacrima scriind acest articol :)) sper totusi ca te-am facut si sa zambesti! te pup

      Ștergere
  2. Si eu o admir mult pe Ani! E deosebita. :)
    Ai facut un articol foarte frumos!

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani, Lorena!!! La multi ani si mamei tale dragi! Acum am inteles cine te-a facut atat de frumoasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. You forgot Coco :P LOL. I say this so many times. YOU are truly a beautiful woman inside and out. Even in hard/sad times, you are brave and put a smile on your face. I admire you so much for that. I love you as my little sister. I would do whatever in my power I can do for you. You know we only met 5 months ago? I wish I knew the exact date so we could celebrate our anniversary but I can't work it out! But, I feel like I have known you all my life and I feel so comfortable with you. It is like you say, YOU make people feel comfortable.
    The biggest highlight of 2014 (and possibly of my life) is meeting you. I have been talking to my doctor about you and we both agree that YOU have contributed a lot to me getting better. Thank you. Also thank you to your lovely mama and papa for having such a wonderful and admirable daughter like you. Simply wonderful. Happy International Women's Day! Love always, Jie Jie

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hahaha, Coco is the role model, yeah. Always there for you! Kisses from us .

      Ștergere
  5. O postare minunată şi ai scris din suflet. Te urmăresc şi te apreciez foarte mult pentru ceea ce faci şi pentru rezultatele tale.
    Să ai o zi frumoasă şi un an plin de realizări!

    Eu am ales să încep ziua de 8 martie cu un concurs pe facebook. Tot de la tine am aflat despre produsele Essentials cu ulei de macadamia, aşa că ..ce părere ai despre restul produselor pe care vreau să le dăruiesc fetelor?

    https://www.facebook.com/consultantiorif/photos/a.1451517125077898.1073741829.1450746955154915/1624166937812915/?type=1&theater

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos Diana! Mult succes! si te mai astept pe la mine:)

      Ștergere
  6. Esti admirabila, Lorena !
    Iti doresc multa putere de munca si succes in continuare !
    Cu drag,
    Claudia

    RăspundețiȘtergere

Related Posts

”related