luni, 13 mai 2013

Stii sa eviti alergiile cosmetice?


Buna dragele mele!
Azi v-am pregatit niste sfaturi pentru o buna ingrijire pe termen lung a tenului vostru si a corpului vostrul pentru a fi mereu sanatoase si frumoase!
  1. Nu folositi produse cu o aroma foarte puternica. Parfumul se numara printe cei mai puternici alergeni.
  2. Testati produsele inainte sa le cumparati. Foarte multe detalii si sfaturi gasiti aici.
  3. Alegeti produse testate dermatologic
  4. Aveti grija si la data expirarii. Produsele care au un termen foarte lung de utilizare pot cauza deasemenea alergii datorita conservatilor din ele.
  5. As recomanda ca produsele de ingrijire zilnica ( gel de curatare, tonic, creme, demachiant) sa fie din aceeasi gama, mai ales daca aveti tenul sensibil, pentru a nu crea un cocktail nociv pentru fata voastra.
  6. Intotdeauna seara demachiati-va! Nu mergeti la culcare fara o fata complet curata. Fondul de ten si pudra infunda porii iar restul machiajului se intinde si pe fata de perna, pentru ca apoi sa va cauzeze eruptii acneice si iritatii. Daca va este foarte lene sa folositi apa si gelul de curatate folositi macar servetele demachiante.
  7. Nu cumparati dubluri pentru ingrijirea fetei pe termen foarte lung deoarece in timp se deterioreaza si apar si alte game noi care stiu ca va fac cu ochiul:)
  8. Nu incercati sa schimbati compozitia/textura unui produs. De exemplu NU incalziti rimelul sau bagati apa in el, NU incercati sa ingrosati gel eye-linerul cu apa, etc...
  9. Nu testati produse noi cand sunteti foarte bolnava sau slabita imunitar. Pielea este mult mai sensibila la alergeni atunci.
  10. Nu imprumutati cosmeticele/ustensilele/cremele la borcan altor persoane. Oricat de mare incredere ati avea in aceea persoana nu e cazul sa va riscati.
  11. Fiti atente din cand in cand la cosmetice si la creme. Orice schimbare de culoare sau de miros este un semnal de alarma!
  12. Nu exagerati cu mastile facute acasa din fructe, prafuri, condimente etc. Chiar daca toate acestea au multe vitamine si beneficii, poate descoperiti si o alergie la un fruct nou testat ...
  13. Respectati instructiunile de pe ambalaj mai ales cand testati un produs nou. Vopseaua de par sa nu o tineti mai mult, daca pe masca de fata scrie 10 minute, nu o tineti 20....
  14. Aveti grija ca ambalajele la toate produsele cosmetice sa fie mereu foarte bine inchise si evitati sa le tineti la caldura mare sau la soare.
  15. Si nu in ultimul rand, aveti grija de ustensilele voastre. Spalati frecvent pensulele si buretetii pe care ii utilizati.


Sper ca v-a ajutat si veti tine cont macar de jumatate din sfaturi!

Va pup,
L.

5 comentarii :

  1. Interesant si util articol:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cele mai bune sfaturi si cele mai utile.
    pupici:*

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte buna sfaturile, majoritatea le stiam, dar uneori nu le aplicam in totalitate... :P

    RăspundețiȘtergere
  4. multumim ;sfaturile ne prind bine tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte,foarte folositor! Sper sa mai scri articole de genu'! :D

    RăspundețiȘtergere

Related Posts

”related