luni, 3 septembrie 2012

Cum sa fii organizata

Buna fetelor!

Postul acesta il scriu in urma incercarilor mele de a fi cat mai organizata si mai putin uituca. Toata lumea are de rezolvat o multime de treburi zilnice/saptamanare/lunare. Nu incerc sa impun nimic prin acest post ci pur si simplu sa va arat cum pot sa ma mentin organizata si cu mai putin stres pe cap. 
Pozele sunt luate de pe internet, sursele sunt specificate iar cum imi este organizata camera voi arata probabil printr-un room tour video si make-up collection tour.

In primul rand faceti-va un plan zilnic cand va treziti, si ore fixe de mancat.

Mai nou exista pe TLC o emisiune despre toate persoanele strangatoare cu o casa plina de inutilitati ( deja aia e boala) care m-a pus pe ganduri si sa ma uit in jurul meu. Nu, nu va speriati, nu am un depozit in camera:))) insa am avut o gramada de haine pe care nu le foloseam si le-am donat. Incercati sa nu va "legati" de lucruri materiale, pentru ca se deterioreaza si intodeauna va fi ceva mai bun, deci pastrati doar ce aveti nevoie.

Cand aveti mult prea multe de facut si le pierdeti randul notati pe hartie in ordine! Nu puteti mari numarul orelor pe zi asa ca totul trebuie sa fie calculat!

Ca sa va fie mai usor puteti sa incepeti prin a va pune 5 cutii mari in camera pe care sa scrieti : 
De aruncat
De pastrat
De donat 
De vandut
De reciclat

Dupa care sa actionati fara regrete:)))

In dulap incercati sa va organizati hainele dupa sezon si dupa culori sa va fie mai usor. 
Eu am asa: dulap pentru lenjeria de pat si pijamale, dulap pentru paltoane, rafturi pentru pulovare, pantaloni lungi si scurti, tricouri si camasi, genti, dulap pentru pantofi si unul pentru rochii si sacouri pe care l-ati vazut in ultimul video.

In sertare am sosetele in alta parte decat dresurile. Niciodata nu le amestecati! Lenjeria intima de asemenea in sertare separate. 
Produsele pentru par in sertar separat fata de produsele de corp de exemplu. 

Actele puneti-le intr-un loc sigur sa nu va apuce disperarea cand aveti mai mare nevoie de ele si cautati inclusiv la chiloti:))) 

Aveti grija la produsele pentru parfumare sau pentru molii in dulap sa nu pateze hainele. Eu am intre hainute sapunuri parfumate care nu pateaza si inca isi pastreaza mirosul!

Nu ma intelegeti gresit, si eu am momente cand la mine in camera e vraiste! Totul ne la locul lui, insa cand ma enervez ma calmez facand ordine:)

Scrieti:


Separati dupa necesitati:

                                                                          sursa




Calendarul distractiv:


Infrumusetati spatiul cu flori:

Biroul curat:

Separati:


Puneti semne:

Nu aruncati portelanurile, refolositi-le!

Pana si colierele din atelierul iubitului pot fi folosite mai frumos:


Baia neaparat organizata:


Fardurile separate:


Si ar mai fi atatea si atatea, insa mai am de spus atat, TOTUL ESTE POSIBIL DACA VREM!

Voi cum va organizati?

Va pup!














12 comentarii :

  1. Super articol, iau exemplu din ce ai scris. :*

    RăspundețiȘtergere
  2. nu ar fi asa o problem daca as fi singura din casa :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Bravo Lorena!!!! Eu incerc sa m-i le organizez calumea toate...dar data viitoare cand sunt grabita toate le dau peste cap, si bineinteles, trebuie sa astept MOMENTUL pentru a face inca o data ordine printre toate "chichitele" :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu fac dezordine cand ma grabesc, dar incerc sa nu fiu pe fuga tot timpul:))

      Ștergere
  4. Foarte util articolul tau si imi plac si fotografiile. :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca as avea loc sa pun atatea cutii sau sa am atatea sertare si dulapuri... intr-adevar trebuie sa dau o fuga in Ikea sau in Jysk sa caut " chestii" utile ... mereu simt ca nu am suficient spatiu pentru toate

    RăspundețiȘtergere

Related Posts

”related