sâmbătă, 21 ianuarie 2017

10 Intrebuintari ale uleiului de cocos



Adesea cautam remedii branduite si uitam de lucrurile " banale " , produse naturale pe care Dumnezeu ni le-a dat ca si leac.

Uleiul de cocos / untul de cocos este printre cele mai apreciate produse pentru ingrijirea multor probleme si folosit in multe produse ale brandurilor mari sau mici.

Mie imi place sa cumpar ulei/unt de cocos de la plafar , si inainte ma uit si la ingrediente pentru a nu fi combinat cu altceva , sa fie pur :)

Cel mai des cumpar si imi este la indemana cel de la Solaris, dar daca aveti voi alt preferat mi-l puteti lasa in sectiunea de comentarii .

Si , daca tot vorbim despre cocos, va las aici cateva intrebuintari ale uleiului de cocos pe care poate nu le stiati :



Ingrijirea cuticulelor - si cuticulele au nevoie de ingrijire , si nu aveti nevoie de produse scumpe pentru a le mentine sanatoase, necrapate .

Exfoliant pentru corp - folosit ca si baza pentru un amestec ( de exemplu cafea sau zahar )  hidrateaza pielea si o mentine fina

Balzam pentru buze - cu siguranta nu va va parea rau daca il mancati :)

Demachiant - nu trebuie sa cumparati un demachiant scump pe baza de ulei, puteti folosi doar ulei de cocos ( sau unt - fiindca se topeste in contact cu pielea ) pentru a indeparta tot machiajul + pielea va fi si vitaminizata.

Inlocuitor pentru gelul de ras - daca nu aveti la indemana sau pur si simplu doriti o alternativa naturala puteti folosi uleiul de cocos atunci cand doriti sa apelati la lama

Prevenirea ridurilor - se poate folosi singur in jurul ochilor sau amestecat cu vitamina A si/sau E pentru  bomba de hidratare si vitamine anti rid :)

In nas - daca aveti alergii sau iritatii aplicati putin ulei in jurul narilor si pe interior pentru o vindecare mai rapida

Pentru cresterea parului - aplicati pe zonele unde nu aveti destul par - sau chiar si pe sprancene pentru a stimula cresterea lor . Uleiul de cocos ajuta la regenerarea celulara

Varfuri uscate - in loc de masca aplicati o cantitate generoasa inainte de spalare , lasati sa actioneze cat de mult dupa care spalati normal . Stiti ca folosesc aceasta metoda si chiar da rezultate !

Dupa arsuri solare - pe langa aspirina presata aplicata puteti si ulei de cocos pentru ameliorarea durerii si arsurii .

Sper sa va ajute !

Va pup,

L.

FACEBOOK*** TWITTER *** INSTAGRAM *** YOUTUBE *** SHOP

4 comentarii :

  1. Tot de la solaris este și al meu. E super bun.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu il folosesc pe cel de la Steaua Divina si este luat din Drogherie. Foarte bun pentru par folosit ca si masca.Am un par foarte fin si rezista drept chiar si in conditii de umiditate.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu il foloses pe cel de la Elemental (mayam). Au o gramada de uleiuri si ingrediente naturale. Uleiul de cocos este nelipsit la mine in casa.
    Un minus ar fi ca desi Elemental are sediul in Oradea, nu au magazin fizic ci doar online, iar transportul pentru cei din oras este la acelasi pret ca si pentru cei din tara, chiar daca stau la 100 de m de sediul lor. De pretul transportului pot lnistita sa mai imi cumpar un ulei. Anyway, in rest sunt foarte buni si ii recomand: http://www.elemental.eu/ro/
    Lorena, faci o treaba frumoasa, bravo!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts

”related